h1
Skärmavbild 2016-03-31 kl. 12.27.16

lektörtjänst och Manusläsning

Lektörstjänst är till för dig som vill ha textrespons på det du skrivit. Jag läser igenom och ger sedan förslag på hur du kan förbättra din text. Jag går igenom karaktärs- och miljögestaltning, dialog, språk, intrig och dramaturgi.
Jag har arbetat som lektör för Författarcentrum och för Skrivarakademin, desutom har jag handlett en mängd elever på Skrivarakademins heltidsutbildningar och lektörsläst många manus, en del har sedan gått hela vägen och passera nålsögat till att bli publicerade på ett bokförlag.


Manuset ska:

  • vara skrivet i dator (jag tar helst emot worddok. via mejl efter överenskommen lektörläsning)
  • ha teckenstorlek om minst 12 pkt
  • ha 1 1/2 radavstånd och normala marginaler (2,5-3 cm)
  • vara sidnumrerat

Bifoga en kortfattad beskrivning av berättelsen. Manuskript sänds via e-post, och helst som en vanlig word-fil. (se ovan).

Det tar ca sex till åtta veckor efter överenskommet avtal till du får ett skriftligt lektörsutlåtande och tid för personligt samtal.


Avgift
Det kostar 4.500 sek plus 5 sek per sida. Exkl. moms.


 

Referent

Flickan i drömfångaren av Ingrid Jönsson Flickan i drömfångaren av Ingrid Jönsson

"Jag har använt Ylvas lektörsläsningstjänst flera gånger och varje gång jag fått manuset i retur med omdöme och kommentarer är det lite magiskt; Hur hon lyckas sätta ord på det där som man vagt annat i bakhuvudet men inte för sitt liv fått fram.
Och med bultande hjärta tänker man: Javisst, det är ju SÅ jag ska göra för att manuset ska lyfta. Ibland kan lite göra stor skillnad …
Jag vill därför rekommendera alla skrivarkollegor där ute att testa Ylva Carlsdotter Wallins gedigna kunskaper och fingertoppskänsla. Ni kommer inte att bli besvikna!"


Ingrid Jönsson, författare

KOD 513  - Andra boken om Flingan och flocken. EN hunddeckare av Jeanette Bergenstav KOD 513 - Andra boken om Flingan och flocken. EN hunddeckare av Jeanette Bergenstav

"Jag har försörjt mig på att skriva i över 25 år, men som journalist och aldrig skönlitterärt. När jag anlitade Ylva Carlsdotter Wallin till min debutbok, hunddeckaren Vargskräck, var det som att gå en privat skrivkurs. Det var väl investerade pengar och det kändes lyxigt att låta ett proffs  fingranska min text och komma med relevanta synpunkter. För min del var det otroligt lärorikt! :) Ylva satte fingret både på bokens styrkor och svagheter. Hon hjälpte mig att vässa intrigen, öka spänningen och fila på personbeskrivningarna. Det är lätt att bli hemmablind för sina egna texter så för mig var det en trygghet att låta ett professionellt öga gå igenom allt. Ett annat plus var att jag fick chansen att fråga saker som jag var osäker på: Kan jag byta perspektiv där? Är jag övertydlig eller otydlig? Funkar det med en tillbakablickar och tempusbyten på det där viset? Jag anlitade Ylva även till mitt andra manus, Kod 513, och tycker att också det lyfte efter hennes genomgång."

Jeanette Bergenstav, författare och journalist

URVal publicerade Lektörslästa manus:

sänd en förfrågan