h1
SkrivkalendernYlvaCarlsdotterWallin

Välkommen till onlinekursen!

Hej,

Varmt välkommen till mina onlinekurser i att skriva för barn. De bygger mycket på min bok "Så skriver du för unga", men har en hel del tillägg och fler exempel och skrivövningar.

Här får du grundläggande kunskaper i kreativt skrivande för barn. Det finns flera nivåer, dels grundskursen som jag rekommenderar om du inte läst något liknande förut, eller för dig som vill fördjupa dig i särskilda delar av skrivandets olika skrivartekniska utmaningar, så som att använda dig av persongestaltning, temporalitet, utveckla ditt språk eller miljögestaltning för att berätta din historia.

Återigen, välkommen hit och välj nu vilken kurs du vill börja med. För att få tillgång till materialet behöver du först beställa kursen och få lösenordet.

Med vänlig hälsning,
Ylva Carlsdotter Wallin

Grundkurs - att skriva för unga läsare.
Börja med den om du inte gått någon kurs i kreativt skrivande för barn och unga tidigare.
Sedan kan du bygga på med de andra specifika studierna.

Historiens karaktärer - Persongestaltning
Lär dig mer hur du arbetar med för att gestalta dina karakärer i din berättelse. Se hur du kan arbeta med kontrastkaraktärer, antagonister, biroller och hur du gör dem levande för dina läsare.

Tematik - hitta din historia.
Hur bygger du upp daramturgin och spänningen i din historia. I denna delkurs får du konkreta tips och kunskap i hur du får upp tempo och lyckas fånga dina läsare.