h1
ylva_carlsdotter_wallin

Eftersom jag ibland puffar för gamla elever, kollegor eller annat som händer runtomkring i närheten eller ute i världen, så har jag blivit lite rådvill var jag ska lägga allt som inte längre är så aktuellt. Det kan ju inte ligga och skramla på första sidan hur länge som helst, och det passar inte att ha en massa flikar om alltmöjligt. Så - då fick det bli en blogg - igen. För det är ju det utmärkta sättet att även på min hemsida samla lite extra material. Jag kan ju till och med hämta fram gamla skriv- och lästips, kategorisera allt och samla inlägg på ett vettigt sätt. Så nu får det bli så - en bloggare igen alltså :). Väl mött! Vi ses snart. Första arkiverade inläggen får bli det om Konstlangarandan från Skärholmen och Sara Lundberg, senaste Augustpristagaren.

Läs hela inlägget »
Etiketter: nyheter

Snöbollen

"Konstnärligt och litterärt övertygande gestaltar Sara Lundberg ur ett levande barnperspektiv hur den jämtländska bonddottern Berta Hansson (1910-1994) redan som ung hittar vägen att själv forma sitt liv, utbilda sig och förverkliga sin längtan att bli konstnär. ”Fågeln i mig flyger vart den vill” visar i sin bildrikedom och generösa, medvetna utformning att bildberättandet är till för alla oavsett ålder och tillhörighet. Boken om Berta Hanssons gryende konstnärskap är av stort värde, såväl konstnärligt som folkbildande och kvinnohistoriskt."

Priset Snöbollen är initierat av Krumelur – föreningen för unga ord i norr i samarbete med Umeå Kommun,
Kulturföreningen Pilgatan, Bildmuseet Umeå universitet, Länsbiblioteket i Västerbotten,
Littfest-Umeås internationella litteraturfestival, Mittuniversitetet samt Svenska Tecknare.

Läs hela inlägget »

Stort grattis
Sara Lundberg och förläggare Jenny Franke Wikberg till 2017 års Augustpris för bästa barn- och ungdomsbok!
Boken är utgiven av
Mirando bok - det lilla bokförlaget som ger konstnärer tid och utrymme att skapa på riktigt!

Läs hela inlägget »

Ungas egen bok som läsfrämjande insats!

I januari 2017 var den äntligen klar! Boken om projektet som handlar om mötet mellan text och musik, och om unga artister som fick en chans att göra något mer.  Om fjorton unga musikers möte med elva etablerade konstnärer som tolkade deras musik i ett konstverk. Här finns texterna, konstverken och en presentation av alla medverkande och vad som driver dem i deras konstnärskap.
Boken gjordes som ett läsfrämjandeprojekt i samarbete mellan Folkuniversitetets projektledare Ylva Carlsdotter, projektledaren Pato Silva och ungdomarna i Ungdomens Hus/Fryshuset i Skärholmen.
Boken trycktes som print-on-demnad på Publit. Konstlangarandans Facebookssida! Vill du höra musiken - lyssna på Soundcloud!

Läs hela inlägget »