h1
ylva_carlsdotter_wallin

böcker om idrottande tjejer

våga skjuta -
kul att göra mål

Våga skjuta, kul att göra mål av Ylva Carlsdotter Wallin Våga skjuta, kul att göra mål av Ylva Carlsdotter Wallin
Det är kul att spela fotboll, när man väl lärt sig lite mer. Särskilt när det snart är dags för Bollstacupen. Men kommer Greta få vara med? Och varför dyker den där Jonathan upp överallt och har han rätt i att hon måste bli uttagen för att spela i cupen?
Det behövs både kompisar, tur och mod för att lyckas, men kommer det att räcka hela vägen?

"Kom igen, Greta!" är den tredje och sista delen i serien om Greta och hennes kompisar i fotbollsklubben och publiceras för första gången i samlingsvolymen "Våga skjuta, kul att göra mål". Där ingår även de två tidigare delarna "Ramla tusen gånger" och "På egna ben".

" Inom skolan  borde denna bok vara självskriven, då den tar upp saker som kön, orättvisor, vänskap och inte minst för att den visar att även tjejer gillar fotboll"
ur BTJs recension av
Camilla Appelgren


Recension - Våga skjuta...

"Ylva Carlsdotter Wallin skriver gärna om sport och tjejer. Detta är en ganska ovanlig kombination och inte desto mindre - en väldigt viktig kombination. Det finns massor av sporttokiga unga tjejer i landet och givetvis ska de kunna känna igen sig i bokhyllan."

Om Våga skjuta kul att göra mål:
"Texten flyter lätt och passar målgruppen väl. Tjockleken kanske skrämmer några ovana läsare, men boken har bra layout som förenklar läsandet och det är ju praktiskt att få med sig hela serien på en gång eftersom det är svårt att sluta läsa. Inom skolan borde denna bok vara självskriven, då den tar upp saker som kön, orättvisor, vänskap och inte minst för att den visar att även tjejer gillar fotboll"
ur BTJs recension av
Camilla Appelgren.
 

Ramla tusen gånger -
Läs ett smakprov


På sommarlovet bestäms det att Greta och hennes kompisar Disa och Mimmi ska gå på fotbollsskola. Det är bara det att Greta känner sig värdelös som fotbollsspelare. När tränaren Hanna lär Greta några finter som ingen annan kan, börjar hon ändå sakta tro på sig själv.

En bok om att våga prova något som är svårt i början och om att inte ge upp. Och om att det är kul med fotboll förstås! När du väl lärt dig lite.

Ur rec. i DN:
"Ramla tusen gånger" växer långt bortom fotbollsplanen, till att bli en större och obehagligare sanning om hur mycket det krävs av oss för att bryta invanda mönster. Men att det kan vara värt det. /Lotta Olsson.


på egna ben


När Greta börjar skolan efter sommarlovet känner hon genast att något är fel. Disa sitter med den nya tjejen i klassen, Jazmine, och verkar inte bry sig om Greta alls. Jazmine gillar inte fotboll, hon tycker bara om hästar. Men Disa kan väl tycka om fotboll ändå? Hästar eller fotboll – måste man verkligen välja?

Ylva Wallin skriver lättläst och mitt i prick om fotboll och vänskap.


"Ramla tusen gånger" växer långt bortom fotbollsplanen, till att bli en större och obehagligare sanning om hur mycket det krävs av oss för att bryta invanda mönster. Men att det kan vara värt det."
ur recensionen av Ramla tusen gånger i DN av Lotta Olsson.

handboken till dig som vill skriva för unga läsare

Att skriva böcker som barn och unga vill läsa det är både lockande och svårt. Hur gör man?

Så skriver du för unga är den första svenska handboken som riktar sig till dig som vill skriva skönlitterärt för unga läsare. Här guidas du in i barnlitteraturens värld och får skrivverktyg, inspiration och tips. Hela vägen från manusidé tills det är dags att kontakta ett förlag.
Ylva Carlsdotter Wallin ger konkreta råd kring allt från persongestaltning, dramaturgi och vanliga nybörjarfel till hur man hanterar skrivkramp. Här finns dessutom en mängd skrivövningar att utgå ifrån, samt tankar och idéer från barnlitteraturforskare och framgångsrika författare som Martin Widmark, Lena och Olof Landström och Jenny Jägerfeld.

Fler Böcker av ylva

Läs om fler av Ylva Carlsdotter Walins böcker som du kan köpa eller hitta på bibliotek runt om i Sverige.

loading...