h1
ylva_carlsdotter_wallin

Välkommen!

Hej,
Varmt välkommen till mina onlinekurser i att skriva för barn. De bygger mycket på min bok "Så skriver du för unga", men har en hel del tillägg och fler exempel och skrivövningar.

Här får du grundläggande kunskaper i kreativt skrivande för barn. Det finns flera nivåer, dels Grundskursen, som jag rekommenderar om du inte läst något liknande förut, där du får både skrivövningar, lite orientering i barn- och ungdomsböckernas värld och hjälp att hitta din egen historia.
Dels fortsättningskurser för dig som vill fördjupa dig i någon särskild del av skrivandets olika skrivartekniska utmaningar, så som gestaltning av karaktärer, temporalitet, språklig stil, intrigens dramaturgi och miljögestalning. Fortsättningskurserna passar också om du fastnat i något berättartekniskt problem och känner att du behöver hjälp för att arbeta mer med det.

Återigen, välkommen hit och välj nu vilken kurs du vill börja med. För att få tillgång till materialet behöver du först beställa kursen och få lösenordet.
Kontakta mig på info[at]ylvacarlsdotter.se

Med vänlig hälsning,
Ylva Carlsdotter Wallin

Grundkurs - att skriva för unga läsare.
Börja med den om du inte gått någon kurs i kreativt skrivande för barn och unga tidigare.
Sedan kan du bygga på med de andra specifika studierna.

Historiens karaktärer - Persongestaltning
Lär dig hur du kan skriva för att gestalta dina karakärer i din berättelse. Se hur du kan arbeta med kontrastkaraktärer, antagonister, biroller och hur du gör dem levande för dina läsare.

Tematik - hitta din historia.
Hur du bygger upp dramaturgin och spänningen i din historia. I denna delkurs får du konkreta tips och kunskap i hur du får upp tempo och spänningen så att du lyckas fånga dina läsare.