h1
ylva_carlsdotter_wallin

Bibliografi - alla böcker Av ylva

loading...

Hej!
Här kan du läsa om alla böcker som jag har skrivit. Nedan kan du också se hur du gör om du vill köpa en bok. Alla böcker finns förstås också att låna på biblioteken i hela Sverige.
Hälsningar Ylva

Att hitta sin väg (på obekant mark)
(2019)


- Men om det händer igen, kan du fortfarande vara kär i honom om han gör dig illa? säger Tove.

Martina slits mellan sina vänner i orienteringsklubben och medlemmarna i bandet. När alla blivit äldre är allting mer på allvar och det gäller att satsa på riktigt om man vill nå sina drömmar.
Men ska hon våga ta konflikten och berätta att hon vill sluta tävla och i stället satsa på musiken. Och vad ska hon säga om sin nya kille som verkar vara allt det hon drömt om?

Martina vill bli något stort inom musik, men tappar istället bort sig själv. Det blir en lång, våldsam och svår väg att gå. En väg som ingen tjej ska behöva uppleva.


Den tredje fristående delen om tjejerna i fyrklövern.

Omslag: Lena Thunell.

Beställ via Bokus , Adlibris , Smakprov eller hos någon bokhandlare.

Våga skjuta kul att göra mål av Ylva Carlsdotter Wallin.

Våga skjuta, kul att göra mål
(2015)


Det är kul att spela fotboll, när man väl lärt sig lite mer. Särskilt när det snart är dags för Bollstacupen. Men kommer Greta att kunna spela i cupen? Varför dyker den där Jonathan upp överallt och har han rätt i att hon måste bli uttagen för att få vara med?
Det behövs både kompisar, tur och mod för att lyckas, frågan är bara om det kommer att räcka hela vägen?

Kom igen, Greta är den tredje och sista delen i serien om Greta och hennes kompisar i fotbollsklubben och publiceras för första gången i samlingsvolymen Våga skjuta, kul att göra mål. Där ingår även de två tidigare delarna Ramla tusen gånger och På egna ben.

Omslag: Kristina Digman/layout: Lena Thunell.

Beställ direkt via WIDGET Shopen

Så skriver du för unga av Ylva Carlsdotter Wallin.

Så skriver du för unga
(2013)


Att skriva böcker som barn och unga vill läsa det är både lockande och svårt. Hur gör man? Vad är egentligen skillnaden mellan att skriva för vuxna och för barn? Finns det något man inte kan skriva om när man har unga som målgrupp?

Så skriver du för unga är den första svenska handbok som riktar sig till dig som vill skriva skönlitterärt för unga läsare. Här blir du guidad in i barnlitteraturens värld, får skrivverktyg, inspiration och tips, hela vägen från manusidé tills det är dags att kontakta ett förlag.
Dessutom konkreta råd kring allt från persongestaltning, dramaturgi och vanliga nybörjarfel till hur du hanterar skrivkramp. Här finns också en mängd skrivövningar att utgå ifrån.
I boken får du också ta del av tankar och idéer från barnlitteraturforskare och framgångsrika författare som Martin Widmark, Lena och Olof Landström och
Jenny Jägerfeld.

Omslag: Niklas Lindblad/Mystical Garden Design.

OBS! Beställ via Bokus eller Adlibris.
Boken finns även som E-bok.

fler böcker:

"Det är ett fint porträtt av en
vanlig flicka i en ovanlig situation som författaren gör till en
spännande och fängslande berättelse"


 Jan Hansson, SvD, 2001-01-15

 Alex som i Alexandra
(2000)


Hockey är livet! Men det kan vara tufft att vara den enda tjejen i hockeylaget. Fast vad ska du göra, när det inte finns något tjejlag?
Alex, som i Alexandra, platsar självklart som lagets målvakt. Det är egentligen ingen som tänker på att hon är tjej, hon är bara en suverän målvakt. Ända tills en ny kille börjar. Han är i en klass för sig och Alex känner sig plötsligt hotad.

 

* * *

Vilket sportande barn som helst kan vittna om att idrott är det absolut roligaste som finns. Men det är jobbigt också med träning och matcher. Pådrivande föräldrar är också ett välkänt fenomen. Många mellanstadiebarn kommer att känna igen sig i Ylva Wallins friska och trovärdiga skildring av det allvar som barnen satsar i sporten och den glädje det ger.

Omslag: Peter Huber.  Foto: Lena Granefelt.

Läs mer om Kim Martin - hockeytjejen som är inspirationskällan till Alex-böckerna.

Boktips på teckenspråk med Desirée Stensdotter, Piteå stadsbibliotek

för att beställa böcker:

När du beställer:
1. Fyll i dina uppgifter; namn och e-postadress, postadress  skriver du i meddelandefältet.
2. Välj vilken eller vilka böcker du vill beställa. Skriv också om du vill ha dem signerade och om det ska vara till någon särskild person.
3. Skicka meddelandet genom att trycka på knappen "Skicka meddelande"
4. Du får en bekräftelse på beställningen och en faktura inom kort.
5. Boken/böckerna kommer på posten.

Samtliga av de övriga böckerna som ej finns i handel längre kostar 80:-/st. exkl. frakt.
Handlar du fler i samma serie får du 20 % rabatt.

Alex - laget eller målet av Ylva Carlsdotter Wallin

Alex –laget eller målet
(2002)


Svek, kamratskap – och förstås massor av hockey i andra boken om Alex!

Plötsligt förändras saker och ting i Alex liv: bästisen Sixten börjar skolka från hockeyträningen, klubben har ekonomiska bekymmer och kanske ska Alex byta lag, från killaget SIK till tjejlaget AIK. Vad är egentligen viktigast för henne, är det laget eller hennes egen hockeykarriär? Kan hon verkligen svika sitt lag och sina lagkompisar?

Omslag: Johan Unenge.

I Alex –laget eller målet visar författaren hur svårt det kan vara att förena vänskap, skola och idrott. Det är en frisk skildring i högt tempo. Boken tar vid där Alex som i Alexandra slutade, men kan läsas fristående.

Alex - med rätta känslan av Ylva Carlsdotter Wallin

Alex med rätta känslan
(2003)


Ska Alex verkligen få fortsätta spela med killaget? Hon är visserligen bäst, men är det för riskabelt?
Det som inte får hända händer! Alex skadar sig under en match och hamnar på sjukhus med brutet nyckelben. Nu börjar ishockeyklubbens styrelse ifrågasätta om tjejer verkligen ska få spela med killarna. Det är ju farligt att spela hockey, se bara hur det gick för Alex! Att det är lika farligt för killar verkar de som bestämmer inte alls välja att tänka på.

I tredje boken om Alex fajtas hon om sin plats i killaget. Fast är det egentligen det hon vill? Kanske vill hon hellre spela med tjejerna i AIK, trots att de får sämre träningstider och support? Det handlar om hockey, vänskap och lojalitet.

Omslag: Peter Huber.

Pressröster om Alexböckerna:
"Alex förtjänar en framskjuten placering inom sportlitteraturen."
BTJ

3 bommar och 1 spik
(2001)


Det finns faktiskt inget roligare än orientering!
Det tycker bästa vännerna Elsa, Martina, Tove och Mika. Tillsammans bildar de Fyrklövern. De umgås jämt och ägnar nästan all fritid åt att orientera i Kummelnäs OK. I klubben finns också Axel, han har de vackraste ögon Elsa någonsin sett. Hon drömmer om honom, men hon drömmer också om att satsa ordentligt på orienteringen, att kanske en dag vinna SM eller VM...
Och kanske skulle det gå om det inte bara var för att Elsa alltid misslyckas när det är tävlingsdags.

Omslag: Peter Huber.
Foto: Annika Brodén/Johnér bildbyrå

En träffsäker, realistisk och frisk skildring av tjejer som ger allt för idrotten.

täby bibliotek presenterar:

Anna tipsar om "3 bommar och en spik" av Ylva Wallin.
Foto & efterredigering: Linnéa Björkman

Mika vs Mika av Ylva Carlsdotter Wallin

Mika vs Mika
(2004)


Den andra boken om orienteringstjejerna Mika, Martina, Elsa och Tove - Fyrklövern. I denna fristående fortsättning på 3 bommar och 1 spik står Mika i fokus. Hon har bestämt sig för att satsa allt på att bli bättre i orientering, hon vill visa alla att hon också kan. Mika känner att förväntningarna på henne är stora, kanske för stora. Men ingenting ska få stoppa henne, hon springer, springer och springer. I takt med att hon tränar allt hårdare, äter hon mindre. Snart börjar Mika förändras. Kompisarna i fyrklövern blir altmer misstänksamma. Vad håller Mika på med egentligen?

Omslag: Peter Huber Foto: Getty Images.

En träffsäker och realistisk skildring av en ung tjej och hennes strävan att bli bäst.

 

Ramla tusen gånger av Ylva Carlsdotter Wallin

Ramla tusen gånger
(2006)


Det här sommarlovet blir det inget friidrottsläger för Greta och hennes bästa kompisar Disa och Mimmi, det blir fotbollsskola. Alla andra verkar ha spelat fotboll hela livet, men Greta är värdelös på det. Varför förstår ingen att hon inte kan?
Greta låtsas stuka foten, bli stucken av ett bi - allt för att slippa spela. Alla är nybörjare i början, säger pappa hurtigt, men vad vet han?
Så en dag tar tränaren Hanna Greta åt sidan och lär henne några finfina finter som ingen annan på fotbollsskolan kan. Och Greta får med egna ögon se att den kaxiga Tilde inte alls är den fotbollsstjärna hon låtsas vara.

Omslag: Kristina Digman.

En lättläst bok om fotboll med tjejer som huvudpersoner. Ylva Wallin fångar på pricken känslan av osäkerhet och den jublande triumfen när allt vänder! Första delen i ny fotbollsserie.

På egna ben av Ylva Carlsdotter Wallin

På egna ben
(2008)


När Greta börjar skolan efter sommarlovet känner hon genast att något är fel. Disa sitter bredvid den nya tjejen i klassen, Jazmine, och verkar inte bry sig om Greta alls. Jazmine gillar inte fotboll, hon tycker bara om hästar. Men Disa kan väl tycka om fotboll ändå? Hästar eller fotboll – måste man verkligen välja? Samtidigt som Disa slutar träna fotboll börjar en ny flicka i laget.

Omslag: Kristina Digman.

Lättläst och mitt i prick om fotboll och vänskap.

Våga skjuta, kul att göra mål
(2015)


Det är kul att spela fotboll, när man väl lärt sig lite mer. Särskilt när det snart är dags för Bollstacupen. Men kommer Greta att kunna spela i cupen? Varför dyker den där Jonathan upp överallt och har han rätt i att hon måste bli uttagen för att få vara med?
Det behövs både kompisar, tur och mod för att lyckas, frågan är bara om det kommer att räcka hela vägen?

Kom igen, Greta är den tredje och sista delen i serien om Greta och hennes kompisar i fotbollsklubben och publiceras för första gången i samlingsvolymen Våga skjuta, kul att göra mål. Där ingår även de två tidigare delarna Ramla tusen gånger och På egna ben.

Omslag: Kristina Digman/layout: Lena Thunell.

Beställ direkt via WIDGET Shopen


Våga skjuta, kul att göra mål Ylva Carlsdotter Wallin
Mjukband

SEK 129,00
Leveranstid:
7-14 arbetsdagar

HITTA BOKEN:
Kolla om ditt bibliotek har boken du vill låna inne - sök via länken här.

för att beställa böcker:

När du beställer:
1. Fyll i dina uppgifter; namn och e-postadress, postadress  skriver du i meddelandefältet.
2. Välj vilken eller vilka böcker du vill beställa. Skriv också om du vill ha dem signerade och om det ska vara till någon särskild person.
3. Skicka meddelandet genom att trycka på knappen "Skicka meddelande"
4. Du får en bekräftelse på beställningen och en faktura inom kort.
5. Boken/böckerna kommer på posten.

Samtliga av de övriga böckerna som ej finns i handel längre kostar 80:-/st. exkl. frakt.
Handlar du fler i samma serie får du 20 % rabatt.