h1
ylva_carlsdotter_wallin
Författarbesök på Idrottskolan i Markaryd med Ylva Carlsdotter Wallin
Författarbesök på Idrottskolan i Markaryd med Ylva Carlsdotter Wallin

För närvarande gör jag inga författarbesök

På grund av tidsbrist så gör jag inga författarbesök länge. Jag hänvisar istället till Författarcentrum som har många fina författare som gärna åker ut till skolor och andra på författarbesök. Med vänlig hälsningar Ylva

"Att utgå från ämnet sport är ett utmärkt sätt att kunna tala om könsroller, rasism och diskriminering och hur svårt det kan vara att bryta sådant."
Ylva Carlsdotter, författare.

Alex som i Alexandra av Ylva Carlsdotter Wallin

besök av författare

Sedan min debut har jag besökt en mängd olika skolor runtom i Sverige. Jag har deltagit i projekt om idrott och läsning, levande skola, föreläsningar och inspirationsdagar.
Jag gör både författarbesök i skolor och föreläser för lärare och personal om läsning, kreativt skrivande och hur elever kan inspireras av litteratur.
Jag har arbetat som lärare i kreativt skrivande på Skrivarakademin i Stockholm i över tio år. Idrottstemat i mina böcker har blivit en ram för att berätta om idrottsliv, men också om könsroller, självkänsla, vänskap och kärlek. Lite som en deckarförfattare som skriver om brott, men samtidigt berättar något helt annat.
Läs mer om Skolbesök och Föreläsningar här.

böckernas innehåll

Ramla tusen gånger handlar om Greta, 7 år, som oroar sig för att vara sämst, vad en riktig vän är och om bara de bästa får vara med.
Läs även På egna ben och Kom igen, Greta. Alla tre delarna finns i Våga skjuta, kul att göra mål.

Böckerna om Alex fungerar framför allt i År 4-6. Det handlar om den unga flickan Alex som älskar att spela ishockey, men som också stöter på problem med det trots att hon är lagets bästa målvakt. Historien är inspirerad av en av våra absolut främsta hockeymålvakter - OS- och VM-medaljören Kim Martin.
Läs Alex som i Alexandra, Laget eller målet och Med rätta känslan.

Böckerna om tjejerna som tränar ihop och skapar Fyrklövern är -
3 bommar och 1 spik
och Mika vs Mika och de handlar om ungdomar i 7-8:an som kämpar med träningsnerver, prestationskrav, kärlek och anorexi (Mika vs Mika).
Senast i raden om Fyrklövertjejerna är boken om Martina, 15 år - tjejen som vill sluta träna och satsa på musik istället, men som förirrar sig i kärlekens svårigheter. Att hitta sin väg (på obekant mark).
 

OM författarbesök och bokning

Författarbesöket ska vara förberett av den klasslärare som har ansvar för klassen eller tar hand om besöket. Den bästa förberedelsen är att alla har tagit del av minst en av mina böcker. Dessutom är det bra om eleverna har förberett sig genom att fundera på vad det undrar över och vill veta. Detta för att de verkligen ska kunna vara delaktiga i mötet.
Under besöket samtalar jag om skrivande, ger tips och råd och ger gärna några roliga skrivövningar.

För bokning och arvodesfrågor är det enklast att gå via Författarförmedlingen.