h1
ylva_carlsdotter_wallin

skolbesök

Bibliotekarier och lärare säger ofta att böckerna om Alex lyckas fånga hela klassens intresse. De handlar om en flicka som älskar att spela ishockey, men också om problemet att vara en flicka som älskar ishockey. Berättelsen utspelar sig både i idrottsmiljö och skolmiljö bland kamrater och familj. Till min hjälp har jag verklighetens Kim Martin  och berättelsen om hur Alex kom till. Hur jag blev inspirerad av en tidningsartikel om en tioåring som flera år senare blev rikskändis och en av Sverige yngsta OS-medaljörer.

Omslag: Peter Huber
Omslag: Peter Huber

Under skolbesöken berättar jag om mitt skrivande och böckerna, att jag skriver av mig känslor och så läser jag gärna högt ur någon av mina texter. Självklart ges utrymme för frågor och funderingar. Finns det tid brukar jag ha med inspirerande skrivövningar och tips på hur ni enkelt kan fortsätta skriva berättelser och annat.

Sammarbete idrottskola och bibliotek

Författarbesök på Idrottskolan i Markaryd 2015 i samarbete med Biblioteket. 6-åringarna fick prova på olika idrotter och få en valfri skönlitterär bok om idrott. Bra läsfrämjandeidé.
Bilden är från ett videoklipp från mötet med barnen och deras föräldrar.

Författarbesök på Idrottskolan i Markaryd med Ylva Carlsdotter Wallin
Författarbesök på Idrottskolan i Markaryd med Ylva Carlsdotter Wallin


För bokning och arvodesfrågor är det enklast att gå via Författarförmedlingen.
För närvarande gör jag inga skolbesök, men besök gärna Författarcentrums hemsida, där kan du hitta andra författare som gärna besöker skolor.

Ramla tusen gånger av Ylva Carlsdotter Wallin. Omslag: Kristina Digman
Ramla tusen gånger av Ylva Carlsdotter Wallin. Omslag: Kristina Digman

böckerna innehåll

Ramla tusen gånger handlar om Greta, 7 år, som oroar sig för att vara sämst, vad en riktig vän är och om bara de bästa får vara med.
Läs även På egna ben och Kom igen, Greta. Alla tre delarna finns i samlingsutgåvan Våga skjuta, kul att göra mål.

Böckerna om Alex fungerar framför allt i År 4-6.
Läs Alex som i Alexandra, Laget eller målet och Med rätta känslan.

Böckerna om tjejerna som tränar ihop och skapar Fyrklövern är -
3 bommar och 1 spik och Mika vs Mika och de handlar om ungdomar i 7-8:an som kämpar med träningsnerver, prestationskrav, kärlek och anorexi.