h1
ylva_carlsdotter_wallin

vÄlkommen till frågor och gästboken

Här kan du som är nyfiken ställa frågor direkt till mig. Om skolbesök, författarfrågor eller om du själv vill skriva en bok. 
Du kan också anmäla dig till någon av onlinekurserna. Skriv ditt namn och vilken kurs du vill gå, så skickar jag dig en inbetalningsavi/swischnummer.
 

 • Melinda Hoelstad • 12 juni 2022 13:09:17
  Hej!
  Jag har läst din bok "Så skriver du för unga" och gjort övningarna i den. Jag har också gjort onlinekursen (grund). Nu vill jag beställa kursen Persongestaltning.
  Vänliga hälsningar Melinda Hoelstad
 • Hej Melinda,
  Kul att du gillade min grundkurs och vill fortsätta. För närvarande är kursen om persongestaltning under konstruktion och finns inte tillgänglig idag. Jag kommer lägga upp en uppdatering inom kort, och kan meddela dig här när den är färdig om du vill.
  Vänliga hälsningar,
  Ylva

  13 juni 2022 12:56:34

 • Sanna • 17 februari 2019 08:26:59
  Hej Ylva! Jag skulle vilja gå onlinekursen, men sidan för anmälan verkar inte längre finnas kvar? Är det fortfarande möjligt att göra det? Allt gott!
 • Hej Sanna,
  Tack för din fråga. Kursen har tidigare legat på en länk via Ordfronts förlag. De har nyligen avslutat samarbetet med Coursio som förmedlade lärplattformen.
  Inom kort kommer du att kunna gå både grundkursen och fortsättningskurser här på min hemsida.
  Jag meddelar dig när de dyker upp.
  Mvh
  Ylva

  23 februari 2019 21:09:09

 • Elin • 29 november 2018 10:26:11
  Hej! Jag ville bara skriva och säga att jag tycker jättemycket om din bok Så skriver du för unga. Jag vill själv skriva för barn och unga och har läst en del olika böcker om ämnet. T.ex av Lena Kåreland och Nikolajeva. Och även om både de två är fantastiska och deras böcker ger väldigt mycket. Så är det din bok som hjälp mig mest och ditt sätt att skriva som gör att jag faktiskt kan ta mig till texten. Så ville bara säga tack att du gjort en så hjälpsam bok för skrivande.
  /Elin
 • Hej Elin,
  Så roligt att min bok har peppat dig och hjälpt dig framåt ooch vidare i ditt skrivande. Att skriva kan vara det roligaste och mest meningsfulla som finns. Ofta och ibland. När det inte är svårt och komplicerat.
  Nästan lika roligt som att så frön och se dem gro och växa till fantastiska grödor, blommor eller träd. En berättelse kan ibland vara som ett frö. Vårdar jag det rätt, vattnar och ser till att det får det ultimata förutsättningarna för att växa, kan den ge det allra mest fantastiska frukter.
  Tack för att du hörde av dig, det är alltid roligt att höra att det jag skrivit och lärt mig betyder något för en annan människa.
  Lycka till med ditt fortsatta skrivande!
  Med vänlig hälsning från
  Ylva Carlsdotter

  29 november 2018 21:36:22

 • Meta Hammenberg • 23 november 2017 20:47:54
  Hej!
  Jag funderar på att köpa din onlinekurs Att skriva för barn.
  Undrar lite kring hur det funkar med respons på det man skriver?
  Med vänlig hälsning, Meta
 • Hej Meta,
  Kursen är visserligen online, och det finns ngr övningar där det finns ett facit. Det finns också flera skrivöningar, men du får ingen direkt respons från mig på någon text du skriver. Den funktionen finns helt enkelt inte med i det upplägg som bokförlaget Ordfront lagt upp.
  Du är självklart välkommen att gå kursen, göra alla övningar och när du har ett manus du vill få ett riktigt lektörsutlåtande, då kan du kontakta mig igen via den lektörstjänst som jag erbjuder här på min hemsida.
  Med vänliga hälsningar
  Ylva Carlsdotter

  23 november 2017 21:31:32

Ylva Carlsdotter Wallin