h1
ylva_carlsdotter_wallin

Ytterliga ett pris till Sara Lundberg

Snöbollen

"Konstnärligt och litterärt övertygande gestaltar Sara Lundberg ur ett levande barnperspektiv hur den jämtländska bonddottern Berta Hansson (1910-1994) redan som ung hittar vägen att själv forma sitt liv, utbilda sig och förverkliga sin längtan att bli konstnär. ”Fågeln i mig flyger vart den vill” visar i sin bildrikedom och generösa, medvetna utformning att bildberättandet är till för alla oavsett ålder och tillhörighet. Boken om Berta Hanssons gryende konstnärskap är av stort värde, såväl konstnärligt som folkbildande och kvinnohistoriskt."

Priset Snöbollen är initierat av Krumelur – föreningen för unga ord i norr i samarbete med Umeå Kommun,
Kulturföreningen Pilgatan, Bildmuseet Umeå universitet, Länsbiblioteket i Västerbotten,
Littfest-Umeås internationella litteraturfestival, Mittuniversitetet samt Svenska Tecknare.

Kommentera gärna: